cropped-logo-alb-2.png

arhitect ionuț capriș

Club Dumbrava Vlăsiei

Funcțiune: Pavilion public multifuncțional
Loc: Balotești IF
Suprafața: 156 mp
Stadiu: Proiect înscris la concursul „Imagine”
Perioadă: 2022
Lotul destinat construirii pavilionului public multifuncțional are o poziție privilegiată, construcția de pe acesta urmând a fi primul contact vizual al vizitatorilor. Accesul pietonal pe lot se realizează din partea de sud si vest unde se află strada principală. Accesul pentru aprovizionare se face din partea de nord, unde se află un lot de parcaje.
Clădirea este dispusă in forma de L cu funcțiunea principală orientată spre Sud. Sala multifunctională este destinata mai multor activități și are o suprafață utilă de 89mp. Aceasta beneficiază de lumină naturala si conexiune cu exteriorul prin suprafețe largi vitrate pe latura de sud, est, vest si parțial pe latura de nord. La accesul in clădire, zona de lobby/bar este deschisă spre sala multifunctionala si ofera posibilitatea de servire a bauturilor calde, racoritoare si mici gustari. Zona de bar are acces spre o camară pentru marfa destinata acesteia. Publicul are acces la câte un grup sanitar pe sexe și oferă si posibilitatea utilizării si de către persoane cu handicap sau mame cu bebelusi. Personalul are acces la spațiu de cameră tehnica/vestiar și la un spațiu de depozitare a deșeurior. In proximitatea intrării și a sălii multifuncționale se află un spațiu de depozitare destinat mobilierului folosit pentru diferite tipuri de scenarii ale spațiului interior sau a terasei exterioare.
Suprafața vitrata prezentă in proporții mari are rolul de a creea o conexiune a spațiilor interioare funcțiunile de recreere si sport exterioare. Finisajele exterioare din lemn și acoperișul verde au rolul de a integra clădirea intr-un mediu natural destul de prezent prin pădurea care învelește cartierul Dumbrava Vlăsiei și de a crea o imagine de arhitectură sustenabilă prin asociere cu arborii care mărginesc accesul în cartier.

Dacă te inspiră acest proiect și ai unul asemănător pe care vrei să îl realizezi, completează formularul de mai jos și vei primi oferta de proiectare. 

Îmi pare rău