cropped-logo-alb-2.png

arhitect ionuț capriș

Casa în pădurea de pini

Casa în pădurea de pini

Funcțiune: Locuință privată

Loc: Brașov BV

Suprafața: 100 mp

Stadiu: Proiect înscris la concursul „Casa Mică – Casa Cuib”

Perioadă: 2022

Locuinţa propusă este amplasată intr-o pădure de pini in zona montană din Romănia. Funcţiunea principală este cea de locuinţă de vacanţă compusă din zona de bucătărie cu locul de luat masa, zona de living, zona de dormitor cu o baie şi zona de spaşiu tehnic cu o un grup sanitar. Fiecare zonă este amplasată la căte un nivel separat al locuinţei. Demisolul este realizat din zidărie de beton şi nivelele supraterane sunt realziate din strucură din lemn cu vată minerală. incălzirea se realizează prin intermediul unei centrale termice cu lemn şi prin intermediul şemineelor cu recuperare de căldură amplasate in livinf şi in dormitor. Orientarea spaţiilor şi a teraselor este spre sud. Materialele folosite sunt placarile cu lemn de pin, soclu de beton aparent, tamplarie din lemn cu protecţie metalică, tencuială de cloare gri şi sorţ metalic de culaore gri între soclu şi nivelel supraterane.

Pădurea de pini, caracterizată de arbori inalţi, de culoare cărămizie cu trunchiuri lipsite de crengi la partea inferioară generează un aspect de verticalitate. Adierea de vânt din aceste păduri creează un sunet aparte a acelor de pin şi a arborilor care trosnesc când se lungesc. Această ambianţă semantică şi specificul terenului în care aceste păduri se dezvoltă generează un concept volumetric dezvoltat pe verticală care se integrează în mediul natural şi oferă posibilitatea dea a observa pădurea de la diferite înălţimi. În acest fel locuinţa de vacanţă propusă creează un cuib intr-o pădure de pini.

Dacă te inspiră acest proiect și ai unul asemănător pe care vrei să îl realizezi, completează formularul de mai jos și vei primi oferta de proiectare. 

Îmi pare rău